Mail podešavanja

Koji su parametri za podešavanje e-mail servisa?

Za korišćenje e-mail servisa potrebno je u odgovarajućem programu (e-mail klijentu) zadati sledeće parametre:

Incoming mail (POP3) server: mail.exe-net.net
Outgoing mail (SMTP) server: mail.exe-net.net

Account (User) name: Vaše korisničko ime
Password: Vaša lozinka

Kolika je veličina mog sandučeta (mailbox-a) za prijem e-mail poruka i kako da održavam isti?

Svaki korisnik Exe Net-a, bilo da je u pitanju fizičko ili pravno lice, ima na raspolaganju mailbox veličine 2 GB.

U slučaju da je korisnikov mailbox prepunjen naš server odbija dalji prijem pošte za tog korisnika, i o ovome obaveštava pošiljaoca poruke. Zbog toga je potrebno da održavate mailbox, a jedno od rešenja je sledeće:

Proverite da li ste u Outlook Express-u štiklirali opciju za ostavljanje kopije mail-a na serveru. Ako jeste odštiklirajte je da ne bi došlo do prepunjavanja Vašeg mail box-a (Tools/ Accounts../ Mail/ Odaberite željeni nalog/ Properties/ Advanced/ odštiklirajte Leave a copy of messages on server/ Ok/ Close).

Da li se automatski prekida transfer elektronske pošte ako je poruka prevelika odnosno da li je ograničena veličina poruke koja se može poslati na server?

Ako je veličina poruke veća od 5MB server je neće prihvatiti.

Zanima me da li mi po isteku paketa nestaje nalog, odnosno da li će mi stizati mail-ovi na moj nalog kod vas?

Naravno da ne ističe Vaš nalog prilikom isteka kupljenog paketa. Naprotiv, nalog ostaje važeći i čeka Vašu sledeću uplatu. Sva pošta koja stigne u Vaše sanduče biće sačuvana i biti Vam dostupna kada aktivirate nalog.

Kako da promenim lozinku za e-mail nalog?

Lozinka za konekciju i lozinka za e-mail su iste, tako da ukoliko izvršite promenu lozinke za konekciju automatski ste izvršili i promenu lozinke za e-mail. Kako se vrši promena lozinke objašnjeno je u sekciji opšta pitanja.

Ako ste zaboravili lozinku ili niste u mogućnosti da postupite na gore opisani način, potrebno je da se obratite osobi u okviru Vaše organizacije nadležnoj za sistemsku administraciju ExeNet servisa koji kod nas koristite. Ova osoba je najčešće tehničko lice ili rukovodilac koji je prilikom otvaranja servisa dobio posebne privilegije za konfiguraciju parametara rada putem našeg kontrolnog panela.

U slučaju da i ovo iz opravdanih razloga nije moguće, osoba navedena prilikom otvaranja servisa u pristupnici kao administrativni ili tehnički kontakt može da nam se obrati za pomoć direktno ili putem elektronske pošte.

Da li je moguće pristupiti POP3 serveru sa ulaznih linija drugog provajdera i prevući poštu preko e-mail klijenta?

Ova opcija je omogućena.

E-mail program ne može da pronađe mail server. Šta da radim?

 • Proverite da li ste dobro podesili sve parametre kako je savetovano u štampanom uputstvu koje ste dobili.
 • Moguće je da Vam je Internet veza loša, ili čak uopšte nije uspostavljena. Proverite da li radi bilo koji drugi Internet servis: pomoću Internet Explorer-a pokušajte da učitate neku stranicu, u prozoru Command Prompt-a otkucajte "ping www.google.com" i proverite ima li odgovora.
 • Ako ste menjali lozinku za pristup Internetu istu morate uneti i u program za rad sa poštom.
 • Možete pokušati da primite ili pošaljete e-mail preko našeg Webmail-a. Ako to uspete, znači da naš server radi i da je sa Vašim nalogom sve u redu. Proverite podešavanja u programu za rad sa poštom koji koristite.
 • Proverite da li su sve SSL i Security opcije u vašem email programu isključene, jer i to može biti uzrok problema (npr. Outlook Express 6 : Tools/ Accounts../ Mail/ Odaberite željeni nalog/ Properties/ Advanced/ odštiklirajte This server requires a secure connection (SSL)/ Ok/ Close).

Prilikom pokušaja slanja pošte pojavljuje se poruka sa greškom: "Relay access denied".

Pokušali ste da pošaljete poruku preko našeg SMTP servera, a niste uključili opciju za autentifikaciju u parametrima za Vaš e-mail nalog. Za uspešno slanje poruka neophodno je da u Outlook Express-u u odeljku Tools/ Accounts/ izaberete svoj mail server/ Propeties/ Servers/U polje "Outgoing Mail (SMTP)" upišete mail.exe-net.net/ U delu "Outgoing Mail Server" uključite opciju "My server requires authentication", kao i da uradite sledeće Settings/Logon using/ uneti account name i password/ ok/ok/apply/ close.

end faq

Kontakt info

 • Cara Dušana 85,
  18000 Niš
 • Kontaktirajte Podršku
  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  Kontaktirajte Naplatu
  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 • +381 (0)18 41 55 555
  +381 (0)18 3 400 400

Call Centar